2024.03.28, csütörtök
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Helyi intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzése érdekében

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Helyi intézkedések

Tisztelt Nyáregyházi Lakosok!

Mint ismert, Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki, mivel a koronavírus fertőzés lehetősége elérte az országot. Tömeges megbetegedések eddig nem fordultak elő, de hogy ez Nyáregyháza esetében így is maradjon, szükséges néhány megelőző intézkedés megtétele, melyet Nyáregyháza Nagyközség Képviselő-testülete az alábbiak szerint hagyott jóvá:

1.    A Nyáregyházi Polgármesteri Hivatalban az ügyintézés folyamatos, azonban a személyes ügyintézés szünetel, kizárólag telefonon illetve e-mailben van lehetőség kapcsolatfelvételre.
Telefonszám: +36 (29) 690-180; E-mail: hivatal@nyaregyhaza.hu
Ennek biztosítása érdekében a Polgármesteri Hivatal bejárata zárva lesz.
Egyes, csak személyesen intézhető ügyekben (házasságkötési szándék, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése iránti szándék bejelentése, valamint apai elismerő nyilatkozat megtétele) előzetesen, telefonon egyeztetett időpontban kerülhet sor személyes ügyintézésre.
Az egyéb ügyek beadványait a Hivatal bejáratánál elhelyezett „Levelek” feliratú gyűjtődobozba dobva juttathatják el az ügyintézőkhöz.

2.    A Nyáregyházi Napsugár Óvoda működése folyamatos, azonban a szülők az intézmény épületeibe nem léphetnek be, a gyermekeik átöltöztetéséről, a higiénés szükségletek megoldásáról – melyekhez a szükséges eszközök rendelkezésre állnak – az óvoda dolgozói gondoskodnak. A gyermekeket az óvodába bevinni
6.00 órától 8.00 óráig, az óvodából elvinni 12.30 és 13.00 óra között, valamint 15.00 óra után lehet.

Ezen időszakokon kívül az intézmény a gyermekeket nem fogadja és nem adja ki.
Azok a szülők, akik gyes, gyed, főállású anyaság, vagy egyéb ok miatt otthon vannak, ne vigyék gyermekeiket óvodába.

3.    Az orvosi rendelőkben és a védőnői tanácsadó helyiségnél is szükséges korlátozni a zárt térben együtt tartózkodók számát, ezért a váró- és rendelőhelyiségekben egyidejűleg három ellátandó tartózkodhat (gyermekorvosi rendelésen ill. védőnői tanácsadáson három gyermek, valamint egy-egy kísérő szülőjük).
Várakozni az e célra kialakított helyen kell, egymástól megfelelő távolságot (1-2 méter) tartva.
A váróterembe az ellátandó személyek egyszerre léphetnek be, és egyszerre távozhatnak, a várakozási idő alatt megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól.
Az ellátás igénybevételének feltétele az egészségügyi dolgozók által biztosított tisztálkodó, fertőtlenítő szerek használata a vizsgálat előtt.

4.    Az iskolában és az óvodában étkező gyermekek étkezés igényével kapcsolatos változásokat személyesen nem, kizárólag telefonon lehet bejelenteni minden nap 9.00 óráig az alábbi elérhetőségen:
Óvoda: +36 (29) 490-015 ill. +36 (29) 490-209
Iskola: +36 (30) 621-3994  –  Revákné Serfőző Mónika
Az intézményekben található konyha és étkező helyiségekbe a szülők nem léphetnek be.

5.    Javasoljuk, hogy a településen kialakított játszótereket ne használják, mivel azok folyamatos fertőtlenítése nem megoldható.

Fenti intézkedések 2020. március 16. napján 6.00 órától lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek.

Kérjük Lakosainkat, hogy a mindennapjaikban alkamazzák a higiénia alapvető szabályait, felelős hozzáállásukkal és együttműködésükkel segítsék a járvány helyi kialakulásának megelőzését!

Mészáros Sándor s.k.
polgármester