2020.06.02, kedd
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Külterületi helyi közút fejlesztése Nyáregyházán

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

A kedvezményezett neve: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata

A támogató neve: Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága

A pályázati felhívás neve, kódszáma: A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése, VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

A támogatás forrása: A támogatás forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A projekt címe: Külterületi helyi közút fejlesztése Nyáregyházán

A projekt azonosító száma: 1827218052

A támogatás összege: 42 491 029 Ft

A támogatás mértéke: 85%

A beruházás összege: 49 998 227 Ft

A projekt tartalmának bemutatása: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 42 491 029 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódjelű, „Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” c. pályázati felhíváson. A projekt célja az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő Kossuthtelepi út fejlesztése. Az Árpád útról a Károlyitelepre vezető külterületi út alépítményének és szilárd burkolatának kialakítására átlagosan 4 m szélességben, 1375 méter hosszon kerül sor, padka- és árokrendezéssel együtt. Az útburkolat kétrétegű bitumenemulziós bevonattal készül, az út két oldalán 0,5-0,5 m széles zúzottkő stabilizált padkával. Az út oldalesése a helyszíni adottságoknak megfelelően kétoldali vagy egyoldali eséssel kerül kialakításra. A projekt megvalósításánál fontos szempont, hogy a fejlesztéssel érintett útszakaszról közvetlenül gazdasági célú ingatlanok közelíthetőek meg. A megvalósítás eredményeként a külterületen élők számára könnyebben megközelíthetővé válnak a belterületen elérhető alapvető szolgáltatások.

A megvalósítás helye: Nyáregyháza, Kossuthtelepi út

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.02.29

Az Európai Bizottság Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) internetes oldalának elérhetősége:

https://ec.europa.eu/agriculture/