2018.04.24, kedd
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Sajtóközlemény

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
KEOP-5.5.0

Nyáregyháza község Polgármesteri Hivatala és Egészségháza épületének energiahatékonyságot és energiatakarékosságot fokozó korszerűsítése

 

Nyáregyháza Község Polgármesteri Hivatala 37,98 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a KEOP-5.5.0/A/12 kódjelű, Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás energiatakarékos átalakítása korszerűsítése című pályázati kiíráson. A projekt keretében Nyáregyháza Polgármesteri Hivatala és Egészségháza épületének energiahatékonyságot és energiatakarékosságot fokozó korszerűsítésére került sor.

 

A projekt eredményeként Nyáregyháza Hivatalának és Egészségházának energetikai korszerűsítése valósult meg, amelynek során az épületek utólagos külső hőszigetelésére, a külső nyílászárók cseréjére, korszerűsítésére illetve a fűtési, használati meleg víz és a hűtési rendszerek korszerűsítésére került sor. A megvalósítást az épületek magas fűtésszámlái, és a kiugróan pazarló energiafelhasználása indokolta, amely negatív értékeket eredményezett. A projekt megvalósításának fontos szempontja volt az is, hogy költséghatékony és komplex megoldások segítségével tudjon megvalósulni a jelen projekt. A projektnek köszönhetően a Hivatal és az Egészségház jelentősen tudta csökkenteni éves fűtési költségeit. A projekt kiemelt célja volt a fűtési költségek csökkentése, az épület energetikai mutatóinak javítása, üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős csökkentése, az energiahatékonyság növelése, így a környezettudatos üzemeltetés erősítése is. A projektnek megfelelően a fejlesztés során homlokzati és padlásfödém hőszigetelés, valamint lábazati szigetelés valósult meg. Ezen felül a teakonyhában a már elavult kémény nélküli berendezést egy 5 literes átfolyós vízmelegítőre cserélték. Minden helyiségbe acéllemezes lapradiátorok kerültek elhelyezésre, melyek termosztatikus szelepekkel lettek ellátva. Mindezek mellett a fűtött térben a kazán elhelyezésével csökkenteni tudták a berendezés hőveszteségét, így a helyiség központi elhelyezkedése miatt kisebb lett a rendszer szivattyúzási teljesítménye is. A projekt megvalósulásának legnagyobb eredménye a példamutatás a környék lakosainak, a környezettudatos működésről és a fenntarthatóság irányába való mozdulásról.

 

 

 

 

CsatolmányMéret
PDF icon KEOP Sajtóközlemény128.89 KB
Cimlapról lekerülés dátuma: 
szombat, 2015, január 31 - 09:42