2019.07.19, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Felhívás a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások részére

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
címer

Felhívás

a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások részére

 

Magyarország Kormánya a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatával intézkedést tett arra, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek.

A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás összege nem fedezi az egyéb, például a szállítási és darabolási költségeket.

A támogatás igénylése érdekében háztartásonként egy darab igénybejelentő nyilatkozatot kell kitölteni, amelyet legkésőbb 2018. október 15. napjáig lehet benyújtani a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatalhoz (2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 35.).

Háztartás alatt a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége értendő. Tehát az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye, amelyet az érvényes lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal (lakcímkártya) kell igazolni.

Az igénybejelentést az a Nyáregyháza közigazgatási területén élő, az adott háztartásban bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy nyújthatja be, akinek a háztartásában élő személyek közül senki nem részesült még rezsicsökkentésben, és erről az igénylőnek büntetőjogi felelőssége tudatában nyilatkozatot is kell tenni.

Az igénybejelentés feltétele a bejelentő részéről annak tudomásulvétele, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogosult ellenőrizni, hogy a bejelentő háztartása korábban nem részesült téli rezsicsökkentésben.

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III.8.) Korm. rendelet szerinti juttatásban részesült lakossági fogyasztó.

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

Az igénybejelentés formanyomtatványa honlapunkon megtalálható, valamint papír alapon a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatalban kitölthető.

A kitöltött „Igénybejelentő nyilatkozat a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatban foglalt háztartások részére” elnevezésű formanyomtatványt személyesen, vagy postai úton a Nyáregyházi Polgármesteri Hivatalhoz (2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 35.) lehet benyújtani.

Ügyfélfogadás: hétfő: 14.00 – 18.00, kedd: 8.00 – 12.00, szerda: 8.00 – 12.00 / 14.00 – 16.00, csütörtök: 8.00 – 12.00, péntek: nincs.

 

 

Cimlapról lekerülés dátuma: 
csütörtök, 2018, október 18 - 09:21