2023.12.05, kedd
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

A nyáregyházi Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítése

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

2017.08.31

Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő
kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása
gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén

A kedvezményezett neve: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata

A Támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból

A projekt neve: A nyáregyházi Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítése

A projekt azonosítószáma: PM_ONKORMUT_2016/46

A támogatás összege: 26 233 063 Ft

A beruházás összege: 27 613 751 Ft

A fejlesztés célja és a támogatott tevékenység főbb elemei: A Temesvári úton 4,5 méter szélességben, 343 méteres szakaszon kerül sor szilárd burkolat kialakítására, összekötve a már korábban felújított Nyáry Pál és Mátyás király utakat. Az útépítés mellett sor kerül járdakapcsolatok kialakítására, zöldfelület rendezésre, növényzet telepítésre, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok is felújításra kerülnek.

A megvalósítás helye: Nyáregyháza, Temesvári út

 

2017.09.14.

Sajtóközlemény            

A nyáregyházi Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítése

 

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 26,23 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a PM_ONKORMUT_2016 kódjelű, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” c. pályázati kiíráson. A projekt keretében Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának tulajdonában álló Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítésére kerül sor.

A projekt eredményeként a Temesvári úton 4,5 méter szélességben, 343 méteres szakaszon kerül sor szilárd burkolat kialakítására, összekötve a már korábban felújított Nyáry Pál és Mátyás király utakat. A projekt megvalósításának fontos szempontja, hogy a Temesvári út kapcsolatot teremt a településközpont és a Mátyás király úti gazdasági területek között. Az útépítés mellett sor kerül járdakapcsolatok kialakítására, zöldfelület rendezésre, növényzet telepítésre, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok is felújításra kerülnek.

Az út fejlesztése pozitív hatással lehet a kerékpáros közlekedésre is: a jövő évben nyitott kerékpársávval kiépülő településközpont irányából a Mátyás király úti munkahelyek könnyebben, rövidebb útvonalon és biztonságosabban megközelíthetőek lesznek a Temesvári úton keresztül.

Az útpálya pormentesítése időszerű, a megvalósítást a zúzottkő útalap folyamatos fenntartása, gyakori felületi javítások, az útfelület nehézkes karbantartása indokolja. A sebességcsillapítást kerékpárosbarát módon oldjuk meg az útpálya és a meglévő gyalogos közlekedési felületek kapcsolatának, akadálymentességének biztosításával. A projektnek köszönhetően könnyebben elérhetővé válnak a Nyáry Pál úton található főbb köz- és egyéb szolgáltatások, a kereskedelmi egységek, illetve a Mátyás király úton található nagyobb létszámú munkavállalót foglalkoztató cégek.

A beruházás megvalósulásának legnagyobb eredménye az, hogy az útpálya kiépítésével összekapcsolásra kerül a Mátyás király út 2016-ban megvalósult burkolat felújítási projektje, valamint a településrészek összekötését célzó – pozitív elbírálásban részesült – kerékpáros infrastruktúra fejlesztési program.

A munkálatokra 2017. szeptember 14. és 2017. október 29. között kerül sor. A kivitelezést a Vianova 87 Közmű- és Útépítő Zrt. végzi, a vonatkozó előírások, az engedélyes tervek, illetve a műszaki ellenőr útmutatása alapján.

A projekt a Magyar Állam támogatásával valósul meg. A támogatás forrását a Nemzetgazdasági Minisztérium a „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból” biztosítja.

 

2017.10.20

Sajtóközlemény            

MEGVALÓSULT A nyáregyházi Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítése

 

Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 26,23 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a PM_ONKORMUT_2016 kódjelű, „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” c. pályázati kiíráson. A projekt keretében Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzatának tulajdonában álló Temesvári út szilárd burkolattal történő kiépítésére került sor.

A projekt eredményeként a Temesvári úton 4,5 méter szélességben, 343 méteres szakaszon került sor szilárd burkolat kialakítására, összekötve a már korábban felújított Nyáry Pál és Mátyás király utakat. A projekt megvalósításának fontos szempontja volt, hogy a Temesvári út kapcsolatot teremt a településközpont és a Mátyás király úti gazdasági területek között. Az útépítés mellett sor került járdakapcsolatok kialakítására, zöldfelület rendezésre, növényzet telepítésre, illetve a csapadékvíz-elvezető árkok is felújításra kerültek.

Az út fejlesztése pozitív hatással lehet a kerékpáros közlekedésre is: a jövő évben nyitott kerékpársávval kiépülő településközpont irányából a Mátyás király úti munkahelyek könnyebben, rövidebb útvonalon és biztonságosabban megközelíthetőek lesznek a Temesvári úton keresztül.

Az útpálya pormentesítése időszerű volt, a megvalósítást a zúzottkő útalap folyamatos fenntartása, gyakori felületi javítások, az útfelület nehézkes karbantartása indokolta. A sebességcsillapítást kerékpárosbarát módon oldottuk meg az útpálya és a meglévő gyalogos közlekedési felületek kapcsolatának, akadálymentességének biztosításával. A projektnek köszönhetően könnyebben elérhetővé válnak a Nyáry Pál úton található főbb köz- és egyéb szolgáltatások, a kereskedelmi egységek, illetve a Mátyás király úton található nagyobb létszámú munkavállalót foglalkoztató cégek.

A beruházás megvalósulásának legnagyobb eredménye az, hogy az útpálya kiépítésével összekapcsolásra került a Mátyás király út 2016-ban megvalósult burkolat felújítási projektje, valamint a településrészek összekötését célzó – pozitív elbírálásban részesült – kerékpáros infrastruktúra fejlesztési program.

A munkálatokra 2017. szeptember 14. és 2017. október 20. között került sor. A kivitelezést a Vianova 87 Közmű- és Útépítő Zrt. végezte, a vonatkozó előírások, az engedélyes tervek, illetve a műszaki ellenőr útmutatása alapján.

A projekt a Magyar Állam támogatásával valósult meg. A támogatás forrását a Nemzetgazdasági Minisztérium a „Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból” biztosította.

CsatolmányMéret
PDF icon sajtokozlemeny_nyito.pdf63.5 KB
PDF icon sajtokozlemeny_zaro.pdf63.15 KB