2021.03.05, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Lezárult a Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Lezárult a Polgármesteri Hivatal akadálymentesítése

Elkészültek a kivitelezési munkálatok, és átadásra került a megújult Polgármesteri Hivatal, amely ezentúl kényelmesebb, akadálymentes ügyintézést tesz lehetővé. A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
A támogatás mértéke 7.118.861 Ft (90%), az önkormányzati önrész 790.985 Ft (10%) volt.

A projekt neve:
Nyáregyháza Község Polgármesteri Hivatalának
komplex akadálymentesítése

A projekt kódszáma:
KMOP-4.5.3-10-11-2011-0048

Kedvezményezett:
Nyáregyháza Község Önkormányzata
2723 Nyáregyháza, Nyáry Pál út 37.
www.nyaregyhaza.hu

Közreműködő szervezet:
MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ
1139 Budapest, Váci út 83. Center Point 2. irodaház fszt.
www.magzrt.hu

A projekt leírása:
A főbejárat ajtószerkezetét aszimmetrikus szárnyú ajtóra cseréltük, hogy biztosítsuk az előírt minimális szabad nyílásszélességet. Az irodák akadálymentes megközelíthetősége érdekében a közlekedőben padlóburkolatot cseréltünk. Az épület átalakítása során biztosítottuk az irodák és egyéb közös használatú helyiségek akadálymentes megközelítését: a bejárati kapunál és a küszöbmentes belső ajtóknál a megfelelő szabad nyílásméretet. A belső ajtók színét úgy határoztuk meg, hogy kontrasztosan eltérjen a folyosók és az előterek falfelületének színétől. A közlekedőből nyíló helyiségeket funkciójelző táblákkal láttuk el. Ezek a táblák kontrasztosan kialakított síkírással, Braille felirattal, valamint piktogramok felhasználásával készültek.

A folyosóról nyíló WC-helyiségek belső átalakításával akadálymentes vizesblokk került kialakításra, vészjelző berendezéssel. A főbejárathoz információs tábla, az ügyfélfogadó részekhez mobil indukciós hurok került beszerzésre. Az épület mellett akadálymentes parkoló került kialakításra.

A komplex akadálymentesítés jegyében sor került az önkormányzat honlapjának akadálymentesítésére is. Így a település és a település lakosságának életét befolyásoló információk mindenki számára könnyebben érthetővé és elérhetővé váltak.
 

CsatolmányMéret
PDF icon Fotódokumentáció5.35 MB