2021.03.05, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Nyáregyháza Fesztivál megrendezése, eszközbeszerzések

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

A Kedvezményezett neve: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata

A pályázati felhívás neve, kódszáma: A HAJT-A Csapat Akciócsoport területén megvalósított kulturális és egészségmegőrző rendezvények támogatása, VP6-19.2.1.-41-5-17

A támogató neve: Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága

A támogatás forrása: A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósul meg.

A projekt címe, azonosítószáma: Nyáregyháza Fesztivál megrendezése, eszközbeszerzések, 1921217739

A szerződött támogatás összege: 10.499.996 Ft

A támogatás mértéke: 75%

A projekt teljes összege: 13.999.998 Ft

Az önkormányzati saját forrás összege: 3.500.002 Ft

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Nyáregyháza Nagyközség Önkormányzata 10.499.996 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el „A HAJT-A Csapat Akciócsoport területén megvalósított kulturális és egészségmegőrző rendezvények támogatása” című, VP6-19.2.1.-41-5-17 kódszámú LEADER helyi felhívás alapján.

Településünkön 2011 óta minden év szeptemberében megrendezésre kerül a Nyáregyháza Fesztivál, a térség egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri eseménye. A projekt célja, hogy 2018-ban és 2019-ben ismételten változatos programokkal tudjunk szolgálni az érdeklődők számára, a Nyáregyháza Fesztivál továbbra is betöltse térségi szerepét. Az elnyert támogatásnak köszönhetően az eseményre országosan ismert énekes előadókat tudunk meghívni, az eszközbeszerzéseknek köszönhetően ülőhelyet, asztalt tudunk biztosítani a látogatók számára, a környezetvédelem és az újrahasználat szempontjából innovációnak számító repoharakat tudunk beszerezni.

A rendezvény megvalósítására a Polgármesteri Hivatal udvarán kerül sor, annak minden programja ingyenes a résztvevők számára. Törekszünk minden évben változatos programokat kínálni: a résztvevők kulturális, közművelődési, zenés és táncos, sport, gasztronómiai, gyermekeknek szóló programok közül válogathatnak. Igyekszünk minden korosztály érdeklődését felkeltő, színpadon kívüli programokat is bemutatni. A rendezvényen fellépő hagyományőrző, népdal- és néptánc együtteseknek köszönhetően különböző kulturális csoportok kerülhetnek kapcsolatba egymással.

A Nyáregyháza Fesztivál 2018-as és 2019-es megrendezésével folytatni kívánjuk azt a hagyományt, amely az elmúlt 7-8 évben oly sok érdeklődőt vonzott községünkbe. Szeretnénk elérni, hogy a fesztivál a közösségi élmény színtereként továbbra is betöltse térségi szerepét.

Reményeink szerint hosszútávon a Nyáregyháza Fesztivál is hozzájárul a település megtartó erejének növeléséhez, összekovácsolva az embereket erősíti a helyi identitástudatot, vonzóbbá teszi a községet a fiatalok számára a helyben való maradáshoz és letelepedéshez.

A megvalósítás helye: Nyáregyháza, Nyáry Pál út 35. (Polgármesteri Hivatal udvara)

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. október 31.

Az Európai Bizottság Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) internetes oldalának elérhetősége:

https://ec.europa.eu/agriculture/