2023.09.22, péntek
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
Az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről

Nyáregyháza Község Képviselő-testülete rendeletet alkotott az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről. A rendelet hatálya a község közigazgatási területén működő működési engedéllyel rendelkező, valamint bejelentés alapján működő szeszes italt is forgalmazó üzletek, mozgóboltok, és szeszes italt is forgalmazó vendéglátó üzletek üzemeltetőire terjed ki.

Ezek az üzletek hétfőtől csütörtökig és vasárnap 23.00 és 06.00 óra között, pénteken és szombaton 02.00 és 06.00 óra között NEM TARTHATNAK NYITVA!

A korlátozás nem vonatkozik a kizárólag kiszállítás keretében értékesített étel előállítására. Az üzletet a vendégforgalom elől ez esetben is zárva kell tartani.

Fenti nyitvatartási rendtől alkalmi eseményekhez kötődő zártkörű rendezvények tartása esetén legfeljebb havi egy alkalommal el lehet térni: bejelentés alapján 05.00 óráig terjedő nyitva tartás lehetséges. A bejelentést a rendezvény napját megelőzően legalább tíz munkanappal kell benyújtani. A bejelentést a polgármester öt munkanapon belül záradékolja, azonban a záradékolást megtagadhatja, ha az üzlet működésével kapcsolatban lakossági bejelentés (panasz) volt, vagy más egyéb okból hatósági eljárás folyt. Az üzlet üzemeltetője köteles a rendezvényről a rendőrség helyi képviselőjét és a polgárőrséget értesíteni.

A nyitvatartási rend december 31. napja és január 1. napja közötti időszakra nem vonatkozik.

Az üzlet üzemeltetője az eltérő nyitvatartási rendű üzlete működését köteles e rendelet hatálybalépésétől (2012. március 1.) számított 8, azaz nyolc napon belül az e rendeletben előírtakhoz igazítani és a nyitvatartási idejében így esetlegesen bekövetkezett változást öt munkanapon belül a jegyzőnek bejelenteni!

Kérjük az érintett üzletek üzemeltetőit az itt leírtak, ill. a rendeletben megfogalmazottak betartására!