2024.04.16, kedd
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Óvodai napközbeni felügyelet

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 

Tájékoztató a 40/2020. (III. 11.) kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzet időtartama alatt érvényben lévő rendkívüli szünetben biztosított óvodai napközbeni felügyeletről:

Az óvodai ügyeletet munkanapokon azon fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek a szülője vagy más törvényes képviselője igényli.
Az ügyeletet a Nyáregyházi Napsugár Óvoda nyitvatartási idejében reggel 6 órától 17 óráig biztosítja.

A szülők az óvodai felügyelet iránti igényüket – legkésőbb az ügyelet igénybevételét megelőző munkanap 12.00 óráig – a 06 (29) 490-015-ös telefonszámon, vagy az ovoda@nyaregyhaza.hu e-mail címen jelezhetik.

Az ügyelet biztosításának feltétele írásban tett nyilatkozat arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben, valamint az igény alapjául szolgáló ok fennállásának igazolása (pl. munkába járás munkáltatói igazolása).

Az ügyelet kiscsoportos formában szerveződik az alábbiak szerint:
- egy csoportban csak 5 gyermek felügyelete biztosítható;
- ügyeletet igénybe vevő gyermeknek az étkezés biztosított;
- a szülők az intézmény épületébe nem léphetnek be, a gyermekeik átöltöztetéséről, a higiénés szükségletek megoldásáról az óvoda dolgozói gondoskodnak;
- a gyermekeket az óvodába bevinni 6.00 órától 8.00 óráig, az óvodából elvinni 12.30 és 13.00 óra között, valamint 15.00 óra után lehet;
- az óvoda alkalmazottai maszkban dolgoznak.