2024.04.29, hétfő
  • Nagyítás
  • Kicsinyítés
  • Általános
  • Akadálymentes változat

Sajtóközlemény

Nyomtatóbarát változatKüldés email-benPDF változat
Kategória: 
ASP
ÚJARTYÁN ÖNKORMÁNYZAT ÉS KONZORCIÁLIS PARTNEREINEK ASP-HEZ VALÓ CSATLAKOZÁSA 
 
 
Az Európai Unió által társfinanszírozott támogatást nyert el Újhartyán Város Önkormányzata és konzorciális partnerei (Kistarcsa Város Önkormányzata, Nyáregyháza Község Önkormányzata) az ún. ASP-hez való csatlakozás megvalósítására. A projekt keretében az önkormányzatok 100%-os mértékű, 35 975 780 forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. A konzorcium a KMOP-4.7.1-13-2014-es pályázati konstrukcióban nyújtotta be támogatási igényét, mely program a közép-magyarországi régióban, az elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúra fejlesztését támogatja.
 
Újhartyán Város Önkormányzata által vezetett konzorcium, melynek tagjai Kistarcsa Város Önkormányzata és Nyáregyháza Község Önkormányzata azzal a céllal hozták létre az elektronikus helyi közigazgatási infrastruktúrafejlesztésre vonatkozó pályázati projektjüket, hogy csatlakozhassanak a nagy teljesítményű és kapacitású, magas biztonságú és rendelkezésre állású, valamint korszerű informatikai eszközökből kiépített IT önkormányzatai ASP központhoz. 
Az önkormányzati ASP központhoz való csatlakozás által a 3 település lakosai, 18.446 fő, elektronikus úton, ügyfélbarát szolgáltatás révén intézhetik majd közügyeiket. Továbbá az önkormányzatok és intézményeik közigazgatási és közszolgáltatási rendszereinek belső munkafolyamatai, beszámolási-, adatszolgáltatási folyamatai is hatékonyabbá válnak a támogatott 6 szakrendszer által. 
Projektünk rövid távú célja, hogy alkalmassá tegyük önkormányzatainkat a központi ASP-hez való csatlakozásához a szükséges eszköz- és szoftverbeszerzések, a kapcsolódó igazgatásszervezetési, képzési és informatikai szolgáltatások igénybevétele által. Fejlesztéseink a 6 szakrendszerre (önkormányzati adó, gazdálkodás, ingatlanvagyon kataszter, iratkezelés, ipar- és kereskedelem, település portál), az azokat működtető munkaállomásokra fokuszálnak. 
Az ASP által létrehozott rendszer bevezetésével megteremthetjük a működőképes programok csomagját. Ezek egyszerűen képesek ugyanazon adatbázisból dolgozni, egyszerűen képesek statisztikai adatokat kinyerni, a Hivatalok dolgozói konzekvens fejlesztés eredményeképpen könnyen el tudják sajátítani annak használatát egy modulonkénti egységes környezetben. A fejlesztés során elérhetjük, hogy az egyszerűbb és hatékonyabb kezelés és karbantartás, valamint a fokozott biztonság miatt a géppark homogén legyen az érintett irodákon. A fejlesztéssel elérhetjük, hogy az érintett irodákon korszerű számítógépekkel és hasonlóan korszerű szoftverekkel dolgozhassanak ügyintézőink.
 
CsatolmányMéret
PDF icon ASP sajtóközlemény124.37 KB